Δεν μας λέτε γιατί κατηγορηθηκε για ΕΣΧΑΤΗ προδοσία.
(Σαν σήμερα στις 20 Μαρτίου 1834 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τον Δημήτριο Πλαπούτα παραπέμπονται σε δίκη κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία…….)
Επειδή σύμφωνα με το ΦΕΚ 2 του Βασιλείου της Ελλάδος το 1833, που εξέδωσε ένας ψευτοβασιλιας ο οποίος επιβλήθηκε στους Έλληνες από ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ της κλικας των μεγάλων δυνάμεων της εποχής υποχρέωνε με ποινή θανάτου όλους τους αρρενες να δηλώσουν πίστη και υποταγή σε ΑΥΤΟΝ!!! = υπήκοοι υπάκουοι
Κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να πράξει ο γέρος του Μωρια και κανένας άλλος πολεμιστής του 1821!!!!
Αυτό συνέβη πραγματικά τότε και δεν αναφέρεται σε κανένα βιβλίο ιστορίας και σχολείο.
Αρνήθηκε δηλαδή να υποταχθει με όρκο στον ΟΤΤΟ υιο του λουδοβικου της βαυαριας. Από τότε η Ελλάς κυβερναται από απεσταλμενους της Βαυαριας (Γερμανίας) τζάκια, αυλές και απογόνους αυτών μέχρι και σήμερα.
Η ΕΛΛΑΣ τελει υπό κατοχή εδώ και 2 αιωνες. Τα ανωμαλα κουρουμπελα ετοιμάζονται να γιορτάσουν 200 χρόνια που τρώνε και πίνουν σε βάρος των Ελλήνων!!!!
Καρφί δεν τους καίγεται για το Έθνος και το δίκαιο!!!
Η ΕΛΛΑΣ έχει πέσει θύμα μιας προστυχης συμπαιγνιας που ψευδεται καθημερινά φορώντας γραβάτα!!!!
σ.σ. ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΗΚΟΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πώς ονομάζεσαι;
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Από πού κατάγεσαι;
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Από το Λιμποβίσι της Καρύταινας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσων ετών είσαι;
… ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Εξήντα τέσσερων.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι επάγγελμα κάνεις;
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Στρατιωτικός. Στρατιώτης ήμουνα. Κράταγα επί 49 χρόνια στο χέρι το ντουφέκι και πολεμούσα νύχτα μέρα για την πατρίδα. Πείνασα, δίψασα, δεν κοιμήθηκα μια ζωή. Είδα τους συγγενείς μου να πεθαίνουν, τ΄ αδέρφια μου να τυραννιούνται και τα παιδιά μου να ξεψυχάνε μπροστά μου. Μα δε δείλιασα. Πίστευα πως οι Θεοι είχαν βάλει την υπογραφή τους για τη λευτεριά μας και πως δεν θα την έπαιρναν πίσω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι απολογείσαι για την κατηγορία που σου αποδίδεται;
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Τον απερασμένο Ιούλη διάηκα στην Τριπολιτσά για να στεφανώσω εν’ αντρόγενο. Από κεί τράβηξα, μαζί με τη νύφη μου, για το μοναστήρι της Άγια-Μονής. Την παραμονή της Παναγιάς ήρθε κι ο Ρώμας στην Καρύταινα όπου καθίσαμε κάνα δυο μέρες. Έπειτα ο Ρώμας έφυγε κι εγώ γύρισα στην Τριπολιτσά στις 18 τ’ Αυγούστου
(Σαν σήμερα στις 20 Μαρτίου 1834 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τον Δημήτριο Πλαπούτα παραπέμπονται σε δίκη κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία…….)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου