Η Λίνα Μενδώνη «καρφώνει» το Μαξίμου! «Εντολές ακολούθησα για τον διορισμό Λιγνάδη»
(ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ)
Ασκήσεις ισορροπίας, παζάρια και πανικόβλητες προσπάθειες για επικοινωνιακή απεμπλοκή Μητσοτάκη από την υπόθεση Λιγνάδη, που έχει προκαλέσει κύμα οργής στην κοινωνία, με τις ανατριχιαστικές μαρτυρίες εναντίον του.
Παζάρια για το αν και πώς θα «φύγει» η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ώστε να μην πληγωθεί έτι περαιτέρω η κυβέρνηση, που δείχνει «ζαλισμένη» από τη… σφαλιάρα Λιγνάδη.
Η Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», μόλις χθες, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με στέλεχος δημοσιογραφικού ομίλου, υποστήριζε ότι αυτή δεν ευθύνεται για τον διορισμό του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, αλλά και για τη διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη.
«Εγώ έκανα και είπα ό,τι ακριβώς μου είπαν.
Εντολές ακολούθησα, δεν φταίω σε κάτι για να παραιτηθώ». Τις ισορροπίες του τρόμου ήρθε να επιβεβαιώσει η απελπισμένη, όσο και προκλητική, προσπάθεια της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου να παράσχει κάλυψη στη Λίνα Μενδώνη -και, κατά συνέπεια, στην κυβέρνηση– στον απόηχο των αποκαλύψεων για τον αρρωστημένο βίο του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.
Η Αριστοτελία Πελώνη προσπάθησε παράλληλα να τη «μαλώσει», για να μη… δυσαρεστηθεί και ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε αντιδράσει όταν η Λίνα Μενδώνη τον χαρακτήρισε επικίνδυνο.
Στις προσπάθειες του Μαξίμου η οργή του κόσμου, δυστυχώς, δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κυρία Πελώνη δεν θα άφηνε να εννοηθεί πως η υπουργός Πολιτισμού δεν είναι εξαπατημένη, αλλά απλώς… ατυχήσασα!
Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυρία Πελώνη κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις της Λίνας Μενδώνη, ωστόσο επιχείρησε να την υπερασπιστεί και το μόνο λάθος που της καταλόγισε ήταν ο… ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός του θέματος!
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η πρώτη ατυχία της υπουργού Πολιτισμού ήταν ότι χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον μέχρι πρότινος «εκλεκτό» της. (σ.σ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ… Η ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ …)
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, η έκφραση αυτή «ήταν ατυχής». Τόνισε μάλιστα ότι, αν ο συλληφθείς με την κατηγορία των βιασμών κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης είναι πράγματι επικίνδυνος, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη!
Η δεύτερη… ατυχία της κυρίας Μενδώνη, κατά την Αριστοτελία Πελώνη, ήταν ότι δήλωσε «θύμα εξαπάτησης». «Ενας… ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής» ανέφερε με έμφαση η κυβερνητική εκπρόσωπος, απαντώντας στην ερώτηση αν αποτελεί λόγο αποπομπής της κυρίας Μενδώνη το ότι εξαπατήθηκε.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση στηρίζει την υπουργό Πολιτισμού, καθώς έχει επιδείξει σημαντικό έργο!
«Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων» ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, ενθαρρύνοντας όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό να μη φοβηθεί.
Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας: «Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση».
Την ώρα, πάντως, που η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν τίθεται καν θέμα «καρατόμησης» της υπουργού Πολιτισμού, αρχίζουν να φουντώνουν οι φωνές στο εσωτερικό της, οι οποίες ζητούν την παραίτησή της.
Η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ έγινε η πρώτη από τη Νέα Δημοκρατία που εξέφρασε δημόσια την άποψη ότι η υπουργός Πολιτισμού οφείλει να… διευκολύνει τον πρωθυπουργό, καθώς είναι δική της ευθύνη η επιλογή των προσώπων. «Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού η επιλογή προσώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βόζεμπεργκ στο Θέμα 104,6, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός είναι η «βιτρίνα» της χώρας μας.
Λίγη ώρα αργότερα και ο βουλευτής της Ν.Δ. Αθανάσιος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση Μενδώνη, κάνοντάς της επίθεση για τη δήλωσή της ότι εξαπατήθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και για την αναφορά της ότι είναι ένα επικίνδυνος άνθρωπος, λέγοντας ότι ως νομικός οφείλει να τονίσει ότι «την επικινδυνότητα θα την κρίνουν τα δικαστήρια, δεν την κρίνει η πολιτική ηγεσία».
ΠΗΓΗ : dimokratianews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου